Udtryk for traumer

ANGST

”Det tør jeg ikke, det kan jeg ikke … Sætninger som disse hænger ofte sammen med angst. En angsttilstand, der måske er opstået i forbindelse med en oplevelse af at tæppet blev revet væk under dig, på et tidspunkt, da du ikke var moden til at kunne håndtere det. Det kan også være andre uforudsigelige og chokagtige begivenheder, der kan være en årsag til, at du som ung eller voksen begrænses i livet, ikke tør alle mulige ting og ikke tør udfolde dig frit.

Ved traumetilstande gælder, at nervesystemet bliver oversensitivt. Det vil sige, at der skal så lidt til for, at det sættes i gang. Når det sker trigger det de traumer, vi engang oplevede. Så de gamle traume lever pludselig i krop og psyke her og nu. Det er ikke særligt behageligt at opleve.

Derfor får mange, der er ramt af traumer, lyst til at begrænse sig for at undgå denne aktivitet, da den minder om dengang det næsten smagte af ”døden” eller følelsen af magtesløshed eller ”frit fald”.

Du kender måske den angst, der kan opstå når du:

Kan du genkende nogle af disse tanker og følelser, så kan der gemme sig traumetilstande, som har brug for hjælp til at blive forløst.

Rigtig god weekend til jer – og tak for jeres interesse og alle jeres likes og delinger.

Kærlige hilsener,
Monica