Traumeterapi med heste

Det er ikke uden grund, at heste ofte nævnes i sammenhæng med traumearbejde, ptsd osv. Kombinationen af, at hesten er et flugtdyr med et højt sensitivt og sanseligt nervesystem samtidig med, at de både er meget blide og samarbejdsvillige, men også et stort, og potentielt farligt dyr, gør dem særligt velegnede til at vække og spejle alle vores indre tilstande.
Samarbejde med heste kan vække stagnerede traumelag, som kan bringes i bevægelse og herigennem reguleres og støttes. Hestene kalder også på vores indre styrke, vilje, ståkraft og lederskab – og ikke mindst på vores evne til at gå i kontakt med alle lag i os selv og dermed også med andre.

Når vi er traumatiseret

Når vi er traumatiseret, er der grundlæggende to beskyttelsesmuligheder. Vi kan enten lukke ned for vores sanselige krop, så vi ikke mærker, hvordan traumet lever i os eller vi kan omvendt blive hypersensitive for stimuli af enhver slags. Begge dele er et udtryk for et overaktivt nervesystem, der skal hjælpes og støttes for at genvinde sin naturlige balance og samarbejdsevne mellem vores krybdyrhjerne, vores følehjerne og vores tænkende hjerne.

Hvorfor bruge heste

Hesten vækker vores overlevelsesstrategier og kan være en genvej til mange dybe ubevidste lag i os. Således er traumeterapi med heste en mulighed for at undersøge og udfolde dine reaktionsmønstre, arbejde med dine styrker, styrke kontakt til din krop samt træne din mentaliseringsevne – så du bliver mere og mere bevidst om, hvad der sker i dig i kontakten med andre.

Hvilke muligheder har jeg?

Terapisessioner med heste kan fungere som et selvstændigt forløb, men kan også bookes som individuelle sessioner som supplement til dit nuværende terapiforløb. Du behøver ikke at have erfaringer med heste i forvejen.

"Det er vigtigt, at du som pårørende og I som familie eller par bliver støttet og hjulpet i disse svære processer!"