Traumeterapi

Relationel Biologisk Traumeterapi 
SE-terapi (Somatic Experiencing)

 

Kunne du godt tænke dig at :

– Mærke mere ro, overskud, glæde og kærlighed.
– Mærke indre tryghed, styrke og sande grænser.
– Mærke frihed til at være lige præcis, den du er.

Ønsker du at opnå ro, glæde, overskud og klarhed i dit liv?
Kunne du tænke dig at blive et menneske med en stærk forankring i tro på livet og egne ressourcer? Kunne du tænke dig at føle dig elsket – både af dig selv og andre?
Kunne du tænke dig at al den kraft, der hiver dig ned, bliver vendt til en kraft og energi, der giver dig det overskud, der skal til for at du kan opnå dine drømme i livet?

For det er det, vi arbejder med!

 

Og vi gør alt, hvad vi kan. Og vi bruger alle de redskaber vi ved virker. Nogle gange kommer resultaterne hurtigt, andre gange skal vi
være mere tålmodige, især hvis vi har meget med i bagagen.
Men vi ved at vejen virker, for vi har mærket det selv.

At leve med traumer ser forskelligt ud for forskellige mennesker. Traumer er oplevelser af noget, som var så grænseoverskridende og overvældende, at de vækker en forkerthedsfølelse eller skam i os. Man kan sige, at de ryster os ud af os selv i varierende omfang. Nogle oplever, at deres traumer står i vejen for, at de kan skabe meningsfulde relationer. Der kan være problemer med at få en hverdag til at hænge sammen, tab af mening, manglende lyst til at deltage i sociale arrangementer. Andre oplever, at livet er svært at leve, og nogle mister helt  lysten til at være her.

Sådan behøver det ikke at være, for terapeutisk er der virkelig meget at gøre for hjælpe dig tilbage til livet. 

 

Skræddersyede terapiforløb

Vi sammensætter et forløb skræddersyet til dig og dine behov. Fælles for alle behandlingsforløb er, at vi hele tiden arbejder ud fra en viden om traumers påvirkning af samspillet mellem kroppen, psyken og nervesystemet. Nervesystemet og kroppen samarbejder hele tiden gennem sansninger af stemninger og holder øje med farer, for at sørge for du overlever. Disse sansninger og kropslige erfaringer er ordløse, og derfor ofte tilstande vi ikke kan tænke os til og som ikke kan forløses med ord. Vores krop er imidlertid uhyre intelligent, og den vil gerne samarbejde, så hvis den får de rette betingelser, vil den selv forløse de fastlåste bevægelser.

Du kan blive klogere på Udtryk for Traumer herunder.

"Dét at opleve, at verden er utryg, sætter kroppens biokemi på overarbejde. Den knokler for at hjælpe os med at skærme os mod det, der føles for stort og farligt."