Øvelser

På denne side finder du forskellige øvelser, som har til formål at stimulere nervesystemet, så kroppens biokemi kan finde vej fra eventuel stress og uro til ro og tryghed.  Der vil løbende blive lagt flere øvelser ind, så hold øje. Der vil ligeledes blive lagt lydfiler ind, hvor jeg guider dig igennem øvelserne.

Alle øvelser, jeg beskriver i det følgende, laves i det tempo, der føles rart for dig. Du skal være opmærksom på, at langsommelighed, gentagelser og forudsigelighed er noget, kroppen og vores nervesystem kan lide. Når nervesystemet føler sig trygt, er det det muligt, at stimulere en biokemi som kan være med til at regulere vores kropslige stress responssystem.
Der er stor forskel på om en øvelse er stående, siddende eller liggende. Når din krop er oprejst, kan den selv orientere sig, deltage og er i bedre beredskab. Det er vigtigt at understrege, at ingen af disse øvelser, er ”trylleøvelser”,  i den forstand, at de ikke bare fixer en tilstand. Men på hver på sin måde er metoder til at skærpe vores opmærksomhed ind i kroppen. Den bevidsthed kan vagusnerven godt lide.
Find et sted, hvor du ikke bliver forstyrret i det tidsrum, du ønsker at bruge på øvelserne. Du behøver ikke bruge musik, men foretrækker du det, er det også fint.

Hånd under siddeknuderne

Hånd under siddeknuderne På kroppens præmisser At arbejde på kroppens præmisser og med nervesystemet, er som at bevæge sig meget varsomt i et fint spindelvæv.