Anja Desirée Lykkeberg

Partner
Spirituel Integrativ krops- og psykoterapeut
Somatic Experiencing (Se), 2. års studerende

Siden jeg var helt ung har jeg været meget optaget af psykologi, spiritualitet og selvudvikling og det har altid på en eller anden måde været en del af mit arbejdsliv.
I dag har jeg den 4 årige uddannelse som Spirituel Integrativ krops- og psykoterapeut fra Tobias skolen,  og er pt. i gang med den internationalt anerkendte 3 årige  traumeuddannelse: Somatic Experiencing (SE ), skabt af P.h. d. Peter Levine.
Samtidig følger jeg løbende med i forskning om traumer. Hvordan både tilknytningstraumer og oplevelsesbaserede traumer påvirker vores neurologi, vores biologi, som igen påvirker både vores somatiske og psykiske tilstande. 

Jeg kender fra egen krop til, hvad smertetilstande og kronisk træthed og ptsd-symptomer kan gøre ved ens lyst og overskud til livet. Jeg har et indgående kendskab til, hvad det vil sige at vokse op i en dysfunktionel familie med alkoholmisbrug samt en psykisk syg mor.  Desværre en kombination mange traumeramte mennesker oplever, for forskning viser, at uforløste barndomstraumer over tid giver særdeles høj risiko for sygdomme senere i livet.

Det samt et mangeårigt sygdomsforløb i kombination med bilulykke og hjernerystelse, har givet mig en grundig indføring i, hvor mange områder af ens liv, det påvirker. Fra selvopfattelse til relationer til andre mennesker, stresstærsker, smertetærskler osv.  

Jeg integrerer gerne dyr i det traumeterapeutiske arbejde. At forløse traumer handler nemlig på mange måder om kontakt. Kontakt til de lag i vores psyke, der engang blev lukket ned, kontakt til vores sårbare sider – og til vores styrker. Jeg tror på, at først når vi for alvor kan være i kontakt med os selv, er vi i stand til at gå i fuld kontakt med andre mennesker – eller dyr – eller livet generelt. Først når vi har fundet modet til at være med os selv med alt det, vi rummer, kan vi gøre os håb om at ophæve den grundlæggende ensomhed, mange flygter fra og forsøger at dulme på alle mulige tænkelige måder.

Jeg modtager løbende supervision – blandt andet hos Ulla Rung Weeke, Ursula Fürstenwald og deltager desuden i diverse kurser, som kan supplere eller uddybe den terapeutiske praksis.

Privat danner jeg par med Monica og vi bor sammen i de skønne omgivelser på Egho

231A9089

Uddannelser